11 Mayıs 2017 Perşembe

Silivrikapı Buz Pisti

Buz pateni derslerimiz için yeni adresimiz Silivrikapı Buz Pisti. İstanbul'daki en büyük buz pisti burası. Tesiste biri olimpik, diğeri 650 metrekare iki pist var. Tesiste 45 dakikalık seans ücreti öğrenci 12 TL, tam 14 TL; 45 dakikalık özel ders ücretiyse 40 TL. Tesiste zaman zaman aktiviteler ve milli sporcuların antrenman çalışmaları yapıldığı için seans saatleri için arayıp bilgi almak gerekiyor.
Bugüne kadar çalıştığımız pistlerden en verimli olanı kesinlikle burası oldu diyebilirim. Kocaman bir pistte İren’in spora bakışı bile değişti. Herşey daha profesyonel yapılıyor; kask, dizlik, dirseklik takmadan piste çıkmak kesinlikle yasak mesela; gerçi dizlikler kaydığı için düşünce kalkmada sıkıntı oluyor ama profesyonel paten sahibi olana kadar mecburen takılacakmış.
Ayrıca, bir okul gibi burası. 90 dakikalık derste, gelen bir sürü grup oldu, pist büyük olduğu için herkesin çalışma alanı ayrı, birbirlerine çarpma tehlikesi yok, bu en çok hoşuma giden şey oldu. Bir de profesyonel sporcular çalıştırıldığı için yeni öğrencilerin onları izleme ve örnek olma durumu da söz konusu.
Aslında, buz pateninin ülkemizde yapılması en olanaksız sporlardan biri olduğunu düşünüyorum. Mesela, Silivrikapı kapansa profesyonel olarak çalışılabilecek alan yok, ama küçüğümüz çok hevesli ve mutlu gidiyor, onun tercihine saygımız sonsuz.
Bizim için en büyük sıkıntı seans saatlerini ayarlamak, haftaiçi gündüzleri tesis müsait ama o sırada İren okulda, haftasonu senkronize milli takımın antremanları nedeniyle öğlene kadar pist kullanılmıyor, öğleden sonra eğer herhangi bir aksilik olmazsa, ki genelde oluyor, gidebiliyoruz ama her hafta bir düzen içinde olmuyor, seneye belki daha farklı bir program izlenir, bekleyip göreceğiz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder